fredag 20. juni 2008

Feriebolig i Baska Voda

Blant de idylliske byen langs Makarska-rivieraen, er Baska Voda den mest ungdommelige. Kroatere flest foretrekker byer som har holdt mer på sitt særpreg, mens mange turister tiltrekkes av byer som har tilpasset seg turistnæringen. I så måte har Baska Voda kommet langt samtidig som byen ellers fremstår som en idyllisk kystby langs Adriaterhavet.

Nedenfor sentrum finner man båthavn og strand. I høysesongen er stranda dekket av solsenger og solhungrige turister. Bildet nedenfor er tatt en skyet dag i oktober, og da blir Baska Voda igjen en rolig og stille by. I østre ende av stranda - som ender opp i et nes - finner vi de fleste større hoteller, og bak neset begynner en ny strand som kan fylles med turister.


Dem som ønsker feriebolig i Baska Voda, må regne med å bo i litt større avstand fra strendene. Nye leilighetskompleks blir gjerne plassert litt ovenfor sentrum, og da helst mot vest. Også i denne retningen er det strender langs sjølinja selv om gangavstanden blir lengre enn fra hotellene. At leilighetene ligger et par hundre meter fra sentrum kan også være en fordel ved at man kan få mer fred og ro fra et travelt sentrum i Baska Voda der folk er ute og hygger seg til langt ut på kvelden.

Ingen kommentarer: