lørdag 14. juni 2008

Makarskarivieraen - attraktivt område

Den vakre Makarskarivieraen finner du halvannen times busstur fra flyplassen i Split. Rivieraen starter med strandbyen Brela og fortsetter sørøstover i en lang rekke av vakre bukter, strender og byer. Midt på rivieraen ligger Makarska; den største av byene langs rivieraen. Videre følger to meget populære turistbyer, Tucepi og Podgora.

I disse byene er det havna, stranda og de høye fjellene i bakgrunnen som dominerer. I hver by er det anlagt lange strandpromenader som grenser til selve stranda. Hver by har selvsagt minst en båthavn, men skal du til ei fiskerihavn, er Makaraska den eneste byen der et større antall store og små fiskebåter kommer inn hver morgen.

For dem som ønsker å kjøpe leilighet i Kroatia er selvsagt Makarskarivieraen et ettertraktet område. Dermed er også prisene høye, og utvalget er begrenset ettersom det også er lite til salgs i disse vakre kystbyene. Boligpresset langs stranda og like overfor stranda er stort, og derfor bygges nye prosjekter som oftest bak eksisterende bebyggelse. Terrenget langs rivieraen er ganske så likt, og bak strand og sentrumsbebyggelse skråer terrenget oppover før det avløses av bratte fjell.


Makarskarivieraen er ettertraktet og kostbar - men du verden hvor vakker den er!

Ingen kommentarer: